Gratis SEO Check

Vraag direct aan

Aanvragen
Daniëlle is aan het typen op haar laptop in een café waar je remote kunt werken.

Juist, een gratis SEO Check. Klinkt best spannend Daan, maar wat moet ik daar mee? Eerst naar de basis, de betekenis van SEO. SEO staat voor Search Engine Optimization. Wanneer je dus een SEO Check doet van je website, betekent dat kortweg dat je nagaat op welke punten jouw website nog verbeterd moet worden, zodat die door zoekmachines zoals Google beter opgepikt kan worden. En dat willen we allemaal wel toch?

Close-up van de handen van Daniëlle terwijl ze op haar laptop teksten aan het schrijven is.

SEO Analyse van je website

Wanneer ik een SEO analyse maak van jouw website, kijk ik naar verschillende punten. Daarbij focus ik op dingen die jij (of ik) kan aanpassen en waar je relatief snel resultaat mee behaald als je ze aanpast. Je hoeft dus geen extra externe partijen in te schakelen of een 3-jarige studie te volgen om hier mee aan de slag te gaan. Fijn toch! Hieronder de punten die ik meenemen in de SEO Check:

  • Je teksten. Zijn die voldoende SEO proof geschreven? (Lengte, gebruik van kopjes etc.)
  • Zijn je metadescriptions slim ingevuld met de juiste tekst.
  • Op welke zoekwoorden zou je beter kunnen scoren.

Wanneer je op zoek gaat naar je volgende vakantiebestemming zoek je in Google waarschijnlijk niet naar “vakantie”. Je zoekt bijvoorbeeld naar “skivakantie Oostenrijk Gerlos”, of “skivakantie Oostenrijk 2021”. Kortom: je zoekt op een specifieke manier in Google, om de informatie te krijgen die aan jouw behoefte voldoet. En op die manier zoekt jouw doelgroep ook! Bij mijn SEO Check achterhaal ik voor jou de zoekwoorden waarop jouw (potentiële) klanten zoeken en waarop je je SEO teksten op je website kunt baseren.

Zoekwoordenonderzoek als basis van je SEO teksten

Daniëlle typt op haar laptop in de Food Hall in Breda waar ze een dag remote werkt.

Gratis SEO Advies aanvragen

Wil jij een gratis SEO Check laten doen van je website en daar een vrijblijvend advies van mij over krijgen? Laat het me weten via info@daancopyencontent.nl of bel me op 0613177580. Binnen 3 werkdagen ontvang je van mij een persoonlijk SEO advies voor jouw website in je mail!

Ondersteuning nodig bij jouw Copy & Content?