Maak je website vindbaar

Aan de slag met zoekmachineoptimalisatie! (SEO)

Daniëlle pakt haar tas uit met haar opengeklapte laptop voor zich. Ze werkt remote vanuit een café.

Je website beter vindbaar maken op Google, zonder te adverteren. Want die advertenties, dat schreeuwerige, daar zit je niet op te wachten. Herkenbaar? Voor veel ondernemers wel! Omdat ze weten dat ze super veel te bieden hebben aan hun klanten en van hun eigen kracht uit willen gaan. Niet van die van betaalde advertenties. Op een natuurlijke manier kan je met goed geschreven teksten je website beter vindbaar te maken! Hieronder leg ik je kort uit hoe het werkt en op welke twee manieren ik jou kan helpen bij je vindbaarheid.

De zoekmachineoptimalisatie van je website

Want dat is wat je gaat doen wanneer je op een natuurlijke manier je website gaat aanpakken om hem beter vindbaar te maken in zoekmachines. Je gebruikt de teksten en de kennis die je al hebt, maar gaat ze slimmer schrijven zodat je beter vindbaar bent in Google. Bijvoorbeeld door andere titels, slimme tussenkopjes, opsommingen en aan de achterzijde de Meta Titles en Meta Descriptions. Al die punten zorgen er allemaal voor dat je de vindbaarheid van je website vergroot!

Een close-up van Daniëlle's laptop, notitieboekje en visitekaartje

Wanneer word je website dan beter vindbaar

In tegenstelling tot wanneer je SEA (Search Engine Advertising) inzet is het bij SEO lastiger in te schatten wanneer je een verbetering van je zoekresultaten kunt verwachten. Hoe dat komt en wat de verschillen zijn legde ik al eens in deze blog uit. Wanneer je zoekresultaten verbeteren hangt van meerdere factoren af. Denk hierbij aan hoeveel concurrentie je hebt, of je je website net gelanceerd hebt of al wat langer bestaat, en of dat je voldoende aan linkbuilding doet. Het zijn allemaal factoren die invloed hebben op de vindbaarheid in Google.

Daniëlle van buitenaf gezien achter het raam van een café waar ze achter haar laptop zit te werken.

Aan de slag met de vindbaarheid van je site!

Ik kan je op twee manieren helpen bij de vindbaarheid van je website:

  • Ik doe een SEO Audit en breng in kaart op welke punten je je website kunt verbeteren. Vervolgens ga je hier zelf mee aan de slag.
  • Ik doe dezelfde SEO Audit voor je, breng alles in kaart en pas ze aan voor jou. Heb je er helemaal geen omkijken meer naar!

Serieus aan de slag met je vindbaarheid? Vraag een Gratis SEO Audit aan! Binnen 3 werkdagen heb je een advies in je mailbox.

Ondersteuning nodig bij jouw Copy & Content?