Daniëlle pakt haar tas uit met haar opengeklapte laptop voor zich. Ze werkt remote vanuit een café.
4 minuten

Leuk een like! Haal meer uit je Social Media.

5 tips voor slimmere Social Media Content

Een like op je post is leuk. Maar ook niet meer dan dat. Vaak wordt een like op een post namelijk gedachteloos gegeven tijdens het oneindige scrollen op Facebook, Instagram of LinkedIn. Zonde, want Social Media kan een ontzettend krachtige manier zijn om een relatie aan te gaan met je doelgroep. Wat uiteindelijk weer kan leiden tot het krijgen van mooie, nieuwe leads! Social Media Content creëren hoeft absoluut niet moeilijk te zijn, maar wellicht vind je het wat lastig om er mee te starten. Of begrijp je niet waarom jij alleen maar die likes krijgt, en geen reacties. In dit artikel deel ik 5 tips met je, waarmee jij makkelijker en slimmer content voor je Social Media kunt bedenken!

Tip 1: Voor wie zit je eigenlijk op Social Media?

Even terug naar het begin. Voor wie doe je eigenlijk wat je doet? Voor wie werk je iedere dag? En waar loopt hij/zij tegenaan? Met welke vragen komen ze bij je, bellen of mailen mensen je over? Behandel die vragen eens in Social Media Posts. Zo laat je zien dat jij kennis in huis hebt, ook ontzettend belangrijk om te weten voor je potentiële nieuwe klanten!

Tip 2: Gebruik thema’s of rubrieken

Maak het jezelf vooral ook makkelijk en ga aan de slag met bijvoorbeeld thema-maanden of rubrieken. Tijdens een thema-maand creëer je posts en story’s die bij 1 specifiek thema passen. Of introduceer de Tip van de Week op maandag. Of Sharing-on-Saturday, waarbij je iedere zaterdag wat van jezelf deelt met je volgers. Door met rubrieken en thema’s te werken weten je volgers wat ze van je mogen verwachten en dwing je jezelf regelmatig wat te posten op je Social Media.

Tip 3: Haak in op actualiteiten

Zorg ook voor voldoende, luchtige content, naast je inhoudelijke Social Media posts. Niemand zit te wachten op 7 dagen per week de meest diepzinnige inzichten. Eerlijk is eerlijk, inspelen op actualiteiten is anno nu, Corona-tijd, ietwat lastiger. Er zijn nu eenmaal minder zaken waarop je kunt inhaken. Maar ook deze tijd gaat weer voorbij! Nieuwsgierig waar je allemaal op in kunt haken? Deze bedrijven deden dat heel slim!

Tip 4: Vraag je volgers om hun mening

Ga voor interactie met je doelgroep. Vraag hun mening over een nieuwe dienst die je aan het ontwikkelen bent, laat ze meedenken over verbeteringen of organiseer een poll waarin ze simpelweg kunnen kiezen welke afbeelding je op je website moet plaatsen. Interactie zorgt voor verbinding en betrokkenheid bij je merk en je bedrijf. En dat is tenslotte wat je wil bereiken met je Social Media.

Tip 5: Gebruik Social Media content meerdere keren

Durf Social Media Content gerust meerdere keren te gebruiken! Geloof mij, over een aantal maanden deel ik dit bericht gewoon nog eens, het is dan echt niet ineens minder relevant. Wellicht gebruik ik een andere introductie, of doe ik een andere case erbij die me aanspreekt, maar dit artikel blijft grotendeels gelijk.

Social Media Content creëren: Keep. It. Simple.

Het belangrijkste punt dat ik wil maken met dit artikel: Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk wanneer je Social Media content gaat creëren. Het is echt geen hogere wiskunde. Maar als je het goed wil doen, verdient het wel wat aandacht, wat creativiteit én een slimme aanpak. Maar echt geen hele moeilijke. Ik hoop dan ook dat deze 5 tips je een beetje verder helpen. Heel veel succes en laat het me weten als je vragen hebt!

Ondersteuning nodig bij jouw Copy & Content?