Daniëlle schrijft in haar notitieboekje terwijl haar laptop opengeklapt naast haar staat.
4 Minuten

De blogger blogt weer eens!

3 Simpele tips voor het creëren van content

En dan ben je ineens een blogger, copywriter, tekstschrijver of hoe je het ook wilt noemen die zelf twee maanden geleden haar laatste blog geschreven en gedeeld heeft. En ik baal er van dat dat zo lang geleden is, want ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om online zichtbaar te zijn. Ik zie de piek aan bezoekers die het op mijn website veroorzaakt als ik iets deel. Ik hoor mijn klanten die refereren naar mijn schrijfstijl die ze aanspreekt. Waardoor ze mij benaderen. Mensen die ik anders misschien nooit had gesproken! Content. Delen. Is. Belangrijk!

En tegelijkertijd soms ook best lastig. Daarom wijd ik deze blog aan het schrijven en creëren van content. Hoe doe je dat nou slim? Want ook ik als tekstschrijver loop daar wel eens tegen aan. En daarom deel ik 3 tips (en mijn Gratis Template voor een Contentkalender) die jou kunnen helpen bij het maken van content!

Tip 1: Plan je contentkalender vooruit.

Een valkuil voor velen is het gebrek aan tijd. Terwijl je wel iets wilt plaatsen of delen. Plan daarom je content vooruit! Ga er een keer goed voor zitten en maak een overzichtelijke kalender (ik ben fan van oldskool Excel hiervoor, maar whatever works for you uiteraard). Plan per week in wat je wilt delen. Een Social Media Post of juist een blogbericht. En vermeld er ook bij over welk onderwerp die content dan moet gaan. Schrijf er een begeleidende tekst bij, kies een goede afbeelding en zet alles klaar. Door 4-6 weken vooruit te plannen krijg je overzicht. Door goed te weten wát je wilt posten creëer je ook rust in je hoofd. Daar hoef je in ieder geval niet meer over na te denken! Hier deel ik een eenvoudig voorbeeld van hoe zo’n contentkalender eruit kan zien. Uiteraard kan die nog verder uitgebreid worden, met ruimte voor advertentiebudget, interactiedoel per post/blog, doelgroep, hashtags etc. Dit is in ieder geval een overzichtelijke structuur waarmee iedereen direct aan de slag kan!

typen op laptop

Tip 2: Kruip in het hoofd van je 3 belangrijkste, leukste klanten

Maar hoe verzin je dan wat je moet delen in je blog of Social Media Post? Tip: Denk aan je 3 belangrijkste/leukste klanten. Kruip eens in hun hoofd. Wat wilden zij van je weten toen je voor het eerst met ze in contact kwam? Wat doe je precies voor hen wat het werk zo leuk maakt? Is dat de fijne samenwerking die jullie hebben? Of de successen die je hebt behaald door bepaalde dingen voor ze te doen? Van je favoriete klanten zou je er waarschijnlijk wel meer willen hebben toch? Maak dan dus ook content die past bij juist dat type klant. Zo spreek je anderen aan die zich herkennen in die onderwerpen, andere leads die lijken op jouw favoriete klant.

Tip 3: Hoe leg je op verjaardagen uit wat je doet?

Voor jou is het hopelijk kristalhelder wat je op dagelijkse basis doet en waarom je dat doet. Maar de kans is groot dat anderen geen idee hebben waar jij je mee bezig houdt. Ik krijg bijvoorbeeld zelf vaak de opmerking “jij doet iets met schrijven toch”? En een vriendin in de ICT hoort regelmatig “dat ze iets met computers doet”. Ehm, ja, klopt allemaal wel een beetje, maar het zegt niets over wat we de hele dag doen. Waar we anderen mee helpen. Dus stel jezelf eens de vraag: Hoe leg ik op verjaardagen uit wat ik doe? In gewone mensen taal, begrijpelijk voor iedereen. Et voilà, je hebt weer een leuk blogbericht of een goede Social Post!

Dit zijn ze. Mijn 3 tips waarmee ik jou hopelijk een beetje in de juiste richting stuur. Doe er je voordeel mee! Ik wens je heel veel succes met het creëren van jouw content en bel of mail me gerust eens als je meer vragen hebt!

Ondersteuning nodig bij jouw Copy & Content?