Daniëlle staat in Portugal waar ze een tijdje woont en remote werkt.
3 minuten

Mijn allereerste keer werken in het buitenland.

Een paar weken geleden was het zover. Mijn allereerste ervaring met werken vanuit het buitenland. Mijn langgekoesterde droom, uitgesteld door een niet nader te noemen virus, werd eindelijk werkelijkheid! Ik vertrok naar Portugal, door de Nederlandse overheid als “veilig voor vakantie” bestempeld en gezegend met een code geel, mijn lievelingskleur sinds het kleurenbeleid in Corona-tijd werd ingevoerd. Van Oranje boven werd het voor deze Dutchie naar Geel beneden. Geel Portugal: mijn eerste bestemming als digital nomad in the making!

Liever vrij of liever werken?

De reis zelf boekte ik pas een paar weken van tevoren. Van een aantal mensen in mijn omgeving kreeg ik de vraag of ik die weken niet liever helemaal vrij zou willen zijn, in plaats van nog te werken? En eerlijk, natuurlijk is dat fijn, soms helemaal niets hoeven. Maar ik wist en weet waarvoor ik het doe. Ik ben nooit gestart als ZZP-ende copywriter en Online Marketeer om dat werk vanuit Roosendaal te blijven doen. Hoe fijn ik het ook vind om in mijn thuisstad te zijn, met mijn vrienden en familie dichtbij, mijn doel is om uiteindelijk al werkend de wereld te verkennen!

De beste motivatie om remote te werken

En 24 juli was het dus zover! Bepakt met een rugzak met 2 laptops (want, 1 klant met een eigen laptop), 2 opladers, een muis en notitieboek vertrok ik naar Ericeira, Portugal. En wat ik had gehoopt, gebeurde ook. De mooie omgeving, de zee vlak voor de voordeur, het vooruitzicht van surfen, mooie stadjes bezichtigen en lekker eten bleek totaal niets af te doen aan mijn zin om te werken. In tegendeel zelfs! Wetende dat al die mooie, geweldige, leuke dingen op mij wachtten, maakte dat ik alleen maar met meer energie en productiever werkte! Als je weet dat om 13.00 uur ’s middags de golven perfect zijn voor een surfsessie en je naderhand een biertje kunt doen met een ondergaande zon, dan zorg je zeker dat je werk klaar is! Dat effect heeft een regenachtig Roosendaal nog nooit op mij gehad.

Wachten op de vergeling van landen

Kort samengevat: De trip was heerlijk! De geweldige omgeving. Groene landschappen, heuvelachtig, afgewisseld met de machtige oceaan. Het ritme van ’s ochtends werken, daarna wat surfen of iets leuks doen en voor het eten nog wat werken, het bevalt me prima! Deze korte trip van 10 dagen bevestigde wat ik diep van binnen al wist. Ik wil werken vanuit het buitenland. Remote werken, zoals het ook wel genoemd wordt tegenwoordig. Misschien niet het hele jaar, maar wel voor een groot deel. Ik heb het enorme geluk als tekstschrijver en Online Marketeer hier de perfecte baan voor te hebben, en nóg meer geluk met de super fijne klanten die ik heb, die mij steeds het vertrouwen geven voor hen te mogen werken. De eerste stappen zijn gezet en vol zelfvertrouwen houd ik nauwlettend in de gaten welke landen nog meer geel verklaard worden. Het begin is gemaakt, maar the best is yet to come!

Ondersteuning nodig bij jouw Copy & Content?