Daniëlle pakt haar tas uit met haar opengeklapte laptop voor zich. Ze werkt remote vanuit een café.
5 min

Over Daan, meer dan de Copy & Content

Mijn eerste blog op mijn website moet toch wel gaan over mezelf vind ik. Niet omdat ik narcistisch ben, maar omdat het hele Copy & Content stuk volop vertegenwoordigd wordt op mijn website. En dat is ook goed, maar de “Daan” in mijn bedrijfsnaam doet er ook toe! Ik ben tenslotte mijn bedrijf. Daarom vertel ik je in mijn eerste blog wat meer over mezelf en waarom ik er voor koos als zelfstandige aan de slag te gaan. Niet alleen de sociaal gewenste antwoorden, maar nét even wat meer dan je me vaak hoort vertellen.

Januari 2018 – Het zaadje is geplant

We schrijven januari 2018. Op dat moment ben ik nog in loondienst bij Schoonenberg, van wie ik een coachingstraject heb aangeboden gekregen omdat ik niet helemaal lekker in mijn vel zit op mijn werk. De voorzichtige eerste symptomen van een burn-out en noodzakelijke verandering, zo zie ik ze nu, maar dat wist ik toen nog niet. Met de ziel onder mijn arm ging ik regelmatig naar mijn, might I say, waanzinnige coach Jan van der Lee. Ik keerde steeds met heel veel energie terug uit zo’n sessie (wat een inzichten gaf hij mij op persoonlijk vlak!) maar ik merkte ook dat ik dieper moest gaan graven om weer plezier te krijgen in mijn werk. Vragen als “Hoe moet ik mijn werk aanpakken zodat het beter gaat, wil ik iets anders, maar wat dan?” hielden me dag (en vooral) nacht bezig.

“Ik weet wat jij later gaat doen!”, aldus mijn coach in 2018. Knap, ik wist nog niet eens wat ik die avond voor mijn avondeten zou maken.”

Jan merkte dit haarscherp op en vertelde mij: “Ik weet al wat jij later nog eens gaat doen!” Totaal verrast door deze opmerking (ik wist op dat moment nog niet eens wat ik later zou gaan eten voor mijn avondeten, en deze man voorspelde nu mijn toekomst?), vroeg ik hem verder naar wat dat dan zou zijn. “Jij gaat voor jezelf starten!” Mijn kin zakte tot op mijn enkels en ik kon alleen maar stotterend vol verbazing reageren. Een eigen bedrijf, ik? Toen zag ik het totaal nog niet voor me, maar het zaadje was wel geplant.

En daar ben ik hem nog steeds ontzettend dankbaar voor. Ja, het duurde nog anderhalf jaar voor ik de stap durfde te zetten, maar met zijn opmerking heeft hij eraan bijgedragen dat ik deze stap überhaupt gezet heb. Op 7 oktober 2019 kreeg hij gelijk en schreef ik mij in bij de Kamer van Koophandel. Daan Copy & Content werd een feit. De verandering die ik zo nodig had werd een feit. Dankjewel Jan!

Ondersteuning nodig bij jouw Copy & Content?